Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Recepti za kolače iz "Čarobne kuhinje" u nedeljnom izdanju "Blic Žena", od 6. 9. Recepti za kolače iz "Čarobne kuhinje" u nedeljnom izdanju "Blic Žena", od 6. 9.

Pogledajte u prilogu!

 

 

Kao autor recepata koristim ovu priliku da dopunim i ispravim objavljeno u ovom broju i da napomenem da slike objavljene uz recepte nisu slike iz kuvara.

Uz svaki recept dati su glikemijski indeks i glikemijsko opterećenje, dok su tabele sa nutritivnim sastavom odabranih kolača izostavljene (navedene su ispod ovog teksta). Osim toga, prilikom navođenja potrebnih namirnica navedena je samo količina "zaslađivača", ali nije navedeno da se radi o zaslađivaču DIAMEL, koji se po imenu navodi u svim izdanjima kuvara, što je važno zbog tačnog nutritivnog sastava kolača, jer različiti zaslađivači imaju različit nutritivni sastav..

Prilikom unošenja teksta za "Kolač a makom" napravljena je materijalna greška - umesto "100 ml zaslađivača" treba da stoji "120 g zaslađivača DIAMEL", tj. ne radi se o tečnom zaslađivaču, nego o zaslađivaču u prahu.

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...