Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Kelj (ili sladak kupus) sa mesomKelj (ili sladak kupus) sa mesom

Kelj (ili sladak kupus) sa mesom

Potrebno je

1 veća glavica kelja (oko 900 g)
600 g junećeg mesa od buta
100 g crnog luka
100 g kuvanog paradajza
60 g ulja od grožđanih koštica
so, začini po ukusuPriprema

Na ulju dinstati sitno isečen crni luk dok ne postane staklast. Dodati meso isečeno na kockice (stranice oko 2 cm) i doliti malo vode, da meso ogrezne. Promešati i, ukoliko spremate u pretis loncu, kuvati oko 10 minuta od kada lonac počne da ispušta paru, a ukoliko spremate na uobičajen način potrebno je dinstati oko 45 minuta, dok meso ne omekša.

Glavicu kelja razdvojiti na listove, dobro ih oprati i iseći na trake širine oko 2 cm. Dodati ih mesu, kada je već skoro gotovo, dosuti oko 1.2 l vode i sok od paradajza, posoliti, začiniti po ukusu i kuvati još oko 5 minuta u pretis loncu ili oko 15 minuta na uobičajen način, dok kelj ne omekša.

Servirati toplo, uz hleb od integralnog brašna!

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...