Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Pileći paprikašPileći paprikaš

Pileći paprikaš

Potrebno je

za 5 osoba

- 600g pilećeg belog mesa
- 600g očišćenog krompira
- 150g luka
- 40g ulja od grožđanih koštica
  (6 supenih kašika)
- 20g ovsenog brašna

  (2 ravne supene kašike)
- 140g soka od paradajza “TOMATINO”
- 6 dl vodePriprema

Na ulju izdinstati sitno iseckan luk dok ne postane staklast. Dodati pileće meso iseckano na kockice stranice od oko 2 cm i dinstati podlivajući sa 3 dl vode dok meso ne bude do pola gotovo.
Tada dodati krompir isečen na kockice, prethodno do pola obaren, približne veličine kao i meso i preostala 3 dl vode a zatim kuvati zajedno još oko 15 minuta. Kada je jelo pri kraju dodati 20g ovsenog brašna razmućenog u  paradajz soku i začine po želji (so, vegeta, bosiljak, lovorov list ...). Prokuvati još oko 5 minuta da se malo zgusne.

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...