Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Pita sa spanaćem ili blitvomPita sa spanaćem ili blitvom

Pita sa spanaćem ili blitvom

Potrebno je

- 500g kora za pitu od ovsenog brašna
- 60g ulja od grožđanih koštica
- 300g krem sira “ELLA” (0% m. m.)
- 400g mladog kravljeg sira (25% m. m.)
- 400g mleka (1,6% m. m.)
- 5 jaja
- 500g svežeg spanaća ili blitvePriprema

Spanać ili blitvu spustiti u posoljenu, ključalu vodu i prokuvati oko 2 minuta. Ocediti i krupno iseckati. Umutiti 4 jaja i dodati im usitnjen sir (pomešati obe vrste), ulje i 250g mleka i posoliti prema ukusu.

U podmazan pleh staviti na dno dve kore isečene na dimenziju pleha, premazati ih filom, posuti seckanim spanaćem, pa zatim ređati naizmenično kore, fil i seckani spanać, dok se sve ne potroši. Završiti korom.

Pitu proseći nožem negde do 1cm iznad dna, po sredini i popreko na više mesta, a zatim je preliti preostalim mlekom umućenim sa jednim jajetom.Peći u rerni zagrejanoj na 250o, a posle 15 minuta smanjiti na 200o i peći dok gornja kora ne porumeni, oko 40 minuta.

Seći na kocke i služiti toplo!

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...