Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Pileća pasta sa šampinjonima i bosiljkomPileća pasta sa šampinjonima i bosiljkom

Pileća pasta sa šampinjonima i bosiljkom

Potrebno je

za 5 osoba

- 50g ulja od grožđanih koštica
- 500g pilećeg belog mesa
- 250g šampinjona
- 150g mleka (1,6% m. m.)
- 150g neutralne pavlake za kuvanje
- 300g testenine (taljatele, špageti...)
- so, začini po ukusu, list bosiljkaPriprema

Pileće belo meso iseckati na tračice debljine oko 5 mm i propržiti malo na ulju. Dodati polovinu neutralne pavlake, promešati pa dodati šampinjone, iseckane na listiće. Uliti mleko, posoliti, pobiberiti i posuti bosiljkom, pa dodati ostatak pavlake. Promešati i dinstati oko 15 minuta, dok piletina ne bude gotova.

U jedan litar posoljene vode sipati malo ulja i sačekati da proključa, pa u nju spustiti testeninu i kuvati dok ne omekne, ali paziti da se ne prekuva. Isprati je toplom vodom, dobro ocediti i pomešati sa pripremljenim sosom od piletine i šampinjona.

Služiti toplo, uz zelenu ili radič salatu.

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...