Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Taljatele sa povrćem i crnim maslinamaTaljatele sa povrćem i crnim maslinama

Taljatele sa povrćem i crnim maslinama

Potrebno je

za 4 osobe

- 40 g ulja od grožđanih koštica
- 170g šargarepe
- 150g celera
- 200g tikvica
- 70g crvenog luka
- 150g crvene paprike
- 450g paradajza
- 150g patlidžana
- 300g testenine (taljatele)

- 20 crnih maslinaPriprema

Šargarepu i celer iseckati na štapiće dužine oko 5cm, a debljine oko 5mm, luk iseckati na rebarca, a tikvice, patlidžan i crvenu papriku na kockice.
Paradajz spustiti u ključalu vodu, prokuvati 2 do 3 min. i zatim mu skinuti kožicu. Iseći ga na krupnije komade.
Na ulju dinstati povrće (bez paradajza) oko 20 minuta, stalno mešajući i dolivajući po malo vode, dodati paradajz i prodinstati još oko 10 minuta, dok veći deo tečnosti ne ispari. Posoliti po ukusu.
Taljatele skuvati u slanoj vodi u koju je dodato malo ulja (paziti da se ne raskuvaju), procediti ih i isprati toplom vodom. Poprskati ih maslinovim uljem i izmešati, da se ne bi slepile. U veći plitki tanjir servirati taljatele i preliti ih  mešanim povrćem. Dodati masline.
Služiti toplo!

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...