Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Zeleni rolat sa siromZeleni rolat sa sirom

Zeleni rolat sa sirom

Potrebno je

- 500g krem sira “ELLA” (0% m. m.)

 - 300g spanaća

 - 130g kisele crvene paprike ili

   sveže paprike poprskane sirćetom

 - 4 jaja

 - 40g ovsenog brašna

 - 15g peršuna (jedna šaka)

 

 Priprema

Belanca umutiti u čvrst sneg i dodati obaren, sitno iseckan i oceđen spanać, a zatim postepeno, jedno po jedno, žumanca i brašno, sve vreme muteći mikserom.
U pleh od rerne staviti papir za pečenje, sipati testo i ravnomerno ga rasporediti, a zatim peći na 1500 oko 20 minuta, dok testo ne porumeni i dok se ne odvoji od ivica pleha. Testo pažljivo izvaditi iz pleha i prebaciti na platnenu salvetu koja će, posle filovanja, omogućiti lakše uvijanje rolata.
Izmešati sir sa iseckanom crvenom paprikom i peršunom (iseckati ga veoma sitno), pa dobijenom smesom premazati testo preko cele površine. Ostaviti nenafilovano oko pet santimetara uz gornju ivicu testa. Rolat uviti pomoću platnene salvete, obmotati ga njom i vezati koncem na tri mesta. Staviti u frižider i ostaviti da se ohladi (oko 3 sata).
Iseći na kriške debljine oko 1.5 cm i servirati.

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...