Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Bundevara sa ovsenim koramaBundevara sa ovsenim korama

Bundevara sa ovsenim korama

Potrebno je

za 5 jufki pite

- 1,1 kg očišćene bundeve
- 500g kora od ovsenog brašna
- 80g zaslađivača DIAMEL
- 30g ulja od grožđanih koštica
- 60g jogurta
- tečni zaslađivač, po ukusuPriprema

Bundevu izrendati, posuti DIAMEL zaslađivačem i dodati tečnog zaslađivača (ukoliko je potrebno), po ukusu. Dobro izmešati. U manjoj posudi izmešati ulje, jogurt i malo vruće vode. Ovom smesom premazati svaku koru kako bi omekšala i kako bi se lakše savijala.
Za svaku jufku koristiti dve kore zato što su malo deblje od običnih kora za pitu. Prvu koru premazati uljem i jogurtom, staviti drugu koru, premazati i nju paj rasporediti jednu petinu rendane bundeve, tako da gornja 1/3 kore ostane nepokrivena. Savijati jufku, od sebe, ka vrhu kore, tako da deo na kome nema bundeve bude na kraju, da se bundeva ne bi rasipala tokom pečenja. Staviti u rernu zagrejanu na 2500, smanjiti na 2000 i peći dok pita lepo ne porumeni, oko 40 minuta.
Servirati tek kada se potpuno ohladi.

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...