Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Kolač sa sirom i malinamaKolač sa sirom i malinama

Kolač sa sirom i malinama

Potrebno je

- 200g keksa “Tako dijet”
- 80g putera
- 150g jogurta
- 300 g krem sira “ELLA” (0% m. m.)
- 200g slatke pavlake
- 180g malina (smrznutih)
- 1,5 kesica želatina
- tečni zaslađivač, po ukusuPriprema

Keks usitniti u seckalici (ne mleti ga) tako da ostanu sitniji komadići. Preliti ga istopljenim puterom, izmešati i od te smese napraviti koru u plehu za tortu, sa obručem na otvaranje, prečnika oko 22 cm.Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Želatin rastvoriti u vodi (prema uputstvu na kesici), ostaviti da nabubri a zatim ga otopiti na niskoj temperaturi.

Umutiti slatku pavlaku, zasladiti tečnim zaslađivačem, prema ukusu. U drugoj posudi umutiti krem sir, dodati jogurt i želatin, sve promešati i sjediniti sa slatkom pavlakom. Smesu podeliti na dva dela, u jednu polovinu
dodati maline (odmrznute i oceđene od soka) i izmešati mikserom tako da se maline ne usitne potpuno, već da ostanu u komadićima.

Na koru, u plehu za tortu, prvo sipati smesu sa malinama, a zatim preostali, beli deo smese. Staviti u frižider da se ohladi i stegne, 4 do 5 sati.

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...