Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Prevrnuti kolač sa jabukamaPrevrnuti kolač sa jabukama

Prevrnuti kolač sa jabukama

Potrebno je

- 3 jaja
- 170g integralnog ovsenog brašna
- 100g zaslađivača DIAMEL
- 150g ulja od grožđanih koštica
- 160g mleka (1,6% m. m.)
- 3/4 praška za pecivo
- 1,5 kg oljuštenih jabuka 
  isečenih na kolutove
- 3 kesice dijetalnog šlaga

  (Light “C” ili Dr Oetker Light)Priprema

Jabuke isečene na kolutove debljine oko pola santimetra staviti u pleh i peći u
zagrejanoj rerni (na 250oC) dok ne omeknu (oko 20 minuta). Kada počnu da rumene i puste sok izvaditi ih iz rerne i preliti testom, vratiti nazad i peći dok testo potpuno ne porumeni i ne počne da se odvaja od ivica pleha.
Testo se priprema tako što se penasto umute 3 jaja sa 100g zaslađivača (prema ukusu možete dodati još pola kašičice tečnog zaslađivača), doda se brašno, mleko, ulje i prašak za pecivo.
Kada se pleh izvadi iz rerne, kolač treba ostaviti da se malo prohladi, a zatim ga prevrnuti na tanjir za posluživanje, tako da testo bude dole, a jabuke na gornjoj strani.

Kada se kolač potpuno ohladi premazati ga umućenim šlagom (spremiti prema uputstvu, sa vodom, ne treba ga dodatno zaslađivati) u debljem sloju.

 

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...