Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Rolat sa džemom i borovnicamaRolat sa džemom i borovnicama

Rolat sa džemom i borovnicama

Potrebno je

- 6 jaja
- 110g ovsenog brašna
- 90g zaslađivača DIAMEL
- 200g džema od šipka
  (Foodland, Schnekoppe, Vitalia...)
- 200g smrznutih borovnicaPriprema

Penasto umutiti žumanca i DIAMEL pa dodati (ako je potrebno) tečnog zaslađivača, prema ukusu. Dodati brašno i čvrsto ulupan sneg od belanaca. Sve pažljivo izmešati.

U veliki pleh za rernu staviti papir za pečenje i po njemu ravnomerno rasporediti testo. Testo treba da bude relativno gusto, da se ne razliva, već da mora da se rasporedi kašikom. Peći u rerni zagrejanoj na 1800C, oko 15 minuta.

Testo za rolat izvaditi na vlažnu platnenu salvetu, sačekati da se malo prohladi, a zatim ga zajedno sa salvetom saviti u rolnu. Kada se potpuno ohladi razmotati ga, premazati džemom i posuti oceđenim borovnicama pa ga ponovo saviti i uviti u platnenu salvetu. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Odmotati i iseći na parčiće debline do 1 cm.

 

 

Rolat ima dosta ugljenih hidrata ali mu je glikemijski indeks nizak pa ni glikemijsko opterećenje nije veliko. Pravilno dozirajte terapiju i možete uživati u ovoj jednostavnoj poslastici.NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...