Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Ječam sa brokolijemJečam sa brokolijem

Ječam sa brokolijem

Potrebno je

za 4 osobe

- 200 g ječma
- 80 g crnog luka
- 120 g šargarepe
- 100 g jogurta (0.9% m. m.)
- 20 g ulja od grožđanih koštica
- 200 g brokolija
- 100 g kuvane šunke
- 10 g belog luka (2–3 čena)
- so, lovorov list, začini po ukusuPriprema

Ječam skuvati u slanoj vodi, sa lovorovim listom. Šargarepu krupno izrendati, beli luk sitno iseckati, a šunku iseći na kockice od 1 x 1 cm.

Brokoli razdvojiti na krupnije cvetove i kuvati na pari ili u posudi na čije dno se sipa oko 2 cm vode. Cvetove brokolija  poređati tako da glavice budu iznad vode, a koren u vodi i kuvati poklopljeno oko 3–4 minuta. Luk prodinstati, dodati šargarepu i šunku, malo propržiti i na kraju dodati beli luk.

Kuvanom ječmu dodati jogurt, proprženo povrće i brokoli razdvojen na sitne cvetove. Sve pažljivo promešati i služiti toplo uz salatu.

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...