Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Čorba od povrćaČorba od povrća

Čorba od povrća

Potrebno je

- 200g karfiola
- 50g šargarepe
- 50g mladog graška (može smrznut)
- 50g zelene boranije (može smrznuta)
- 50g kukuruza šećerca
- 100g tikvica
- 300g mleka (1,6% m. m.)
- 10g ovsenog brašna
- 30g putera (maslaca)
- so, začini po ukusuPriprema

U pola litra ključale, posoljene vode spustiti povrće (karfiol razdvojiti na sitne cvetiće, šargarepu iseckati na kockice, a boraniju iseckati na komadiće dužine oko 2 cm). Kuvati oko 10 minuta, dok ne omekne. Procediti i sačuvati vodu u kojoj se kuvalo povrće.
U posebnoj, većoj posudi otopiti puter, umešati brašno (paziti da ne potamni) i mleko i kuvati oko 3 minuta dok se malo ne zgusne. Dodati kuvano povrće, promešati, a zatim polako doliti vodu u kojoj se povrće kuvalo. Začiniti po ukusu i kuvati još 5 minuta na tihoj vatri.

Služiti toplo!

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...