Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Čorba od vrganjaČorba od vrganja

Čorba od vrganja

Potrebno je

- 40g sušenih vrganja ili 250g svežih
- 1 l domaće supe ili
  vode sa kockom za supu
- 100g krem sira  “ELLA” (0% m. m.)
- 20g peršuna (jedna veća šaka)
- so, začini po ukusu
 Priprema

Ukoliko se koriste sveže pečurke prvo ih treba iseckati na listiće, a zatim ih spustiti u ključalu supu, smanjiti temperaturu, delimično poklopiti i kuvati oko 10 minuta. Ukoliko se koriste sušeni vrganji (oni su već iseckani) treba ih potopiti u hladnu supu i ostaviti da odstoje 1-2 sata, a zatim ih u toj supi kuvati. Začiniti, potpuno poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno još oko 10 minuta.
Sve presuti u blender, dodati krem sir i blendirati svega desetak sekundi, kako bi se pečurke usitnile a da se čorba ne pretvori u krem čorbu, tj. da u njoj ostanu komadići vrganja. Dodati seckani peršun.
Služiti toplo!

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...