Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

GaspačoGaspačo

Gaspačo

Potrebno je

za 4 osobe

- 600g paradajza
- 140g crnog luka
- 140g zelene paprike (1 veća)
- 200g svežeg krastavca (1 veći)
- 60g crnog hleba (bez korice)
- 30g maslinovog ulja
- 10g belog luka (2-3 čena)
- 2 supene kašike jabukovog sirćeta
- 1 kafena kašičica soliPriprema

Hleb bez korice natopiti sa 1 dl vode, staviti so i maslinovo ulje i ostaviti da hleb sve to upije. Paradajz oljuštiti (bez kuvanja) i iseći ga na krupnije komade, kao i luk, papriku i krastavac.

Sve staviti u blender, dodati beli luk i propasirati, da se čorba ujednači. Zatim dodati hleb, natopljen u vodi i ulju, sirće i još 2 dl vode, pa sve ponovo propasirati.

Ukoliko spremate punu meru verovatno ćete morati blendirati iz dva puta, pa celu smesu podelite u  dva dela, a zatim je sjedinite.

Ako je, po vašem ukusu, čorba previše gusta možete dodati još 2 dl vode (u tabeli su dati nutritivni podaci i za gušću i za ređu čorbu).

Ovu osvežavajuću čorbu služiti hladnu!

 


 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...