Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane
Suncokretovo seme

Suncokretovo semeSuncokretovo seme

Seme suncokreta bogato je vitaminom E koji je snažan antioksidans, vitaminima B kompleksa, beta-karotenom i vitaminom D6.

Od minerala obiluje magnezijumom, bakrom, cinkom, selenom, manganom, kalcijumom, fosforom, natrijumom, kalijumom i gvožđem.

Proteine uglavnom čine esencijalne aminokiseline neophodne našem organizmu, jer sam ne može da ih proizvede, a polovinu masti čine polinezasićene masne kiseline, najviše linolna i oleinska, koje su takođe esencijalne.

Seme suncokreta je bogato fitosterolima koji utiču na snižavanje holesterola, a obiluje i dijetnim vlaknima.NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...