Podeli

Provereni RECEPTI
za osobe sa dijabetesom!

„Stvorila sam ih za svog sina da mu život učinim lepšim“

Ako u porodici imate dijabetes sigurno se svaki dan pitate šta da kuvate. Postoji kuvar sa kojim možete svakog dana u godini da pripremite novo jelo za doručak, ručak, večeru…
Zove se “Čarobna kuhinja – Lakše sa dijabetesom“.

Ja sam Violeta! I napisala sam taj kuvar. I to ne jedan, nego 20! Po zanimanju sam mašinski inženjer i istoričar umetnosti, ali volim da kažem da sam KUVARICA!

Napisala sam do  sada 20 kuvara “Čarobna kuhinja – Lakše sa dijabetsom”. Za te knjige sam skuvala preko 700 jela, slikala ono što je ispalo i napisala recepte. I ono što je najvažnije, izračunala sam šta sve u tom jelu ima.

Za  one koji imaju dijabetes tu su najvažniji ugljeni hidrati, za one koji hoće da smršaju tu su kalorije, za one koji prate savremene tokove u dijetama tu je glikemijski indeks

Šta je, ustvari, Čarobna kuhinja?

To je zbirka recepata za osobe sa dijabetesom ali i za sve one koji vode računa o svom zdravlju i žele zdravo da se hrane. Namenjena je i onima koji žele da smanje svoju telesnu težinu!

Čarobna kuhinja, kuvar za dijabetičare

Preuzmite besplatan uzorak kuvara “Čarobna kuhinja”

Odakle ja u ovoj priči?

Godina 2008. je za moju porodicu bila po mnogo čemu posebna. Moj sin je završio gimnaziju i upisao fakultet koji je želeo, intenzivno je igrao odbojku, ja sam se sve više bavila slikanjem, a životni saputnik nam je iznenada postao DIJABETES. Sin ga je dobio u dvadesetoj godini. Bio je aktivan sportista, bez viška kilograma…

Dijabetes je pao s neba u naš život. I u moju kuhinju…

Zbog toga sam počela da se bavim ishranom i da prilagođavam jela, koja su uobičajena za našu domaću kuhinju, osobama sa dijabetesom…

Ubrzo sam shvatila da razlike gotovo i da nema i da osobe sa dijabetesom, uz odgovarajuću terapiju, mogu da jedu isto što i svi oni koji žele zdravo da se hrane.

Recepte sam, 2009. godine, počela da objavljujem na sajtu Dijabetološkog saveza Srbije, a zatim su dobri rezultati koje je imao moj sin privukli pažnju njegove doktorke i njenih kolega. “Čarobnu kuhinju” su počeli da daju pacijentima, kao praktičnu pomoć pri spremanju svakodnevnih obroka. U nekim našim bolnicama pojedini obroci pripremaju se po mojim receptima.

https://www.youtube.com/watch?v=ZxFuIZp3xok

U mojim knjigama ćete pronaći recepte za…

… supe i čorbe, pite, paste, razna kuvana jela, priloge, obrok salate, obične salate i sve moguće vrste poslastica (sladolede, kolače, torte, voćne salate, frapee, museve…).

Pet knjiga iz edicije “100 recepata” daju vam mogućnost da mesecima, svakog dana, spremite novo jelo!

Svako jelo u knjigama pripremila sam sama, sve je isprobano u našoj kući i za svako jelo smo proverili kako utiče na povećanje šećera. Fotografije su nastale na našem trpezarijskom stolu…

Posebna ponuda

4 kuvara! 220 recepata!

1.200,00 umesto 1.420,00 dinara

+ poštarinaPoručite svoj primerak e-knjige (PDF) “Čarobna kuhinja – 100 recepata 5”

U knjizi “Čarobna kuhinja – 100 recepata 5”

pronaći ćete recepte za Čorbu od tikvica i krompira, Teleću čorbu, Taljatele sa lososom, Proju, Krokete od piletine, Ćuftice od tunjevine, Bosanski lonac, Caciki salatu, Rusku salatu, Princes krofne… a tu su i Krempita i Sarma!
Spremajući po ovim receptima znaćete tačno koliko ste u svakom obroku uneli ugljenih hidrata, kalorija, proteina, masti i dijetnih vlakana i koliki je glikemijski indeks jela koje ste pripremili…

U knjizi ima 100 recepata. Cena je 550,00 dinara.

Kuvar za dijabetičare, recepti za osobe sa dijabetesom

Nabavite e-knjigu (PDF) “Čarobna kuhinja – 100 recepata 5”

O mojim knjigama pisali su naši poznati doktori!

“Kao lekar svakodnevno sam u prilici da dajem preporuke o pravilnoj ishrani u dijabetesu, svesna njenog značaja u terapiji, a istovremeno suočena sa velikim otporom pacijenata i njihovom nedovoljnom motivisanošću za promenu navika u ishrani.
Do sada objavljena izdanja “Čarobne kuhinje” bila su mi velika pomoć u savladavanju često nepremostivih prepreka.”

Dr Ljiljana Lukić, endokrinolog
Dr Ljiljana Lukić
endokrinolog
“Sve čestitke za dosadašnji trud i doprinos lakšem i lepšem životu dece i odraslih sa dijabetesom! Iskreno se nadam da se gospođa Orešković, inženjer, slikar, kuvarica i majka mladića sa dijabetesom, nikada neće umoriti od ovog posla koji nam svima toliko mnogo znači.”

Dr sci. med. Tatjana Milenković
endokrinolog – specijalista pedijatrije

Jela iz moje Čarobne kuhinje nisu dosadna, bezukusna, jednolična…
I ništa NIJE ZABRANJENO!
Recepte za jela na ovim slikama pronaći ćete u knjizi 100 recepata 5!
Zašto da kuvate baš po ovim receptima?

 • Spremićete svako jelo za najviše 1 sat.
 • Ako kuvate za svoje najmilije, znaćete kako to treba da uradite. Celu jednu godinu možete im svaki dan pripremati novo jelo, novu pitu, drugačiji kolač…
 • Ako želite da regulišete svoj dijabetes moći ćete pravilno da odredite svoju terapiju. Znaćete koliko ste “pojeli” ugljenih hidrata u svakom obroku.
 • Cilj vam je da smanjite telesnu težinu? Lako ćete prebrojati kalorije.
 • Sve namirnice u receptima možete kupiti u našim prodavnicama i na pijacama. Nećete sresti ni jednu za koju niste sigurni šta je.
 • Saznaćete šta je dobro u namirnicama koje se koriste u receptima.


E-knjiga “Čarobna kuhinja – 100 recepata 5” u PDF formatu čeka na vas!

O kuvarima su pisali i nutricionisti…

“Autorka daje mogućnost da se na matematički besprekoran način unos šećera usaglasi sa potrebama u insulinu i tako osobama sa dijabetesom omogućava da, u dogovoru sa svojim lekarom, ove recepte koriste u svakodnevnom životu.”

Prof. dr Jagoda Jorga
specijalista za ishranu
“Voćne poslastice pripremljene po Violetinim recepturama rado ću preporučiti deci i adolescentima sa dijabetesom, sa kojima sam u stalnom kontaktu, i na čiju se ishranu, pravilan rast i razvoj stavlja poseban akcenat.”

Snežana Živković
nutricionista – dijetetičar

… i oni koji imaju sličan problem kao mi!


Kuvar za dijabetičare, recepti za osobe sa dijabetesom

Poručite sada svoj primerak e-knjige “Čarobna kuhinja – 100 recepata 5”


Platite kreditnom karticom ili Pay Pal-om

Klik na gornje dugme vodi vas na stranu za kupovinu kuvara.

Izaberite Tip knjige (e-knjiga) i dodajte u korpu. Pređite na “Pogledaj korpu” i pratite dalja uputstva!

Spremajte po mojim receptima, koristite podatke o nutritivnom sastavu koje sam za vas izračunala!
Mislite o onome što jedete, jer tako brinete o svom zdravlju!

Violeta Orešković Ćurčić
[email protected]

Pogledajte svih 20 kuvara

u našoj Prodavnici!

Select your currency
EUR Euro
RSD Srpski dinar
bs_BABosnian
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu