Podeli

Ovaj kuvar je nastao iz ličnog iskustva.

2008. godine je moj, tada devetnaestogodišnji, sin dobio dijabetes. Posle početnog šoka počela sam da se informišem o dijabetesu, da čitam, učim o ishrani i metabolizmu, pa sam ubrzo shvatila da je u osnovi dobre regulacije dijabetesa ishrana, i da odatle sve počinje. Shvatila sam da osobe sa dijabetesom treba da “poznaju” hranu koju jedu, da za njih ne postoji zabranjena hrana već samo pravilno doziranje terapije, i da su Dijabetes tip 1 i matematika saveznici.

Pripremajući svakodnevne obroke računala sam njihov nutritivni sastav, prvo ručno, a zatiim uz pomoć eksela, proveravali smo njihovu tačnost u promenama nivoa šećera u krvi kod mog sina, i ono što je dobro koristili i kasnije. Vremenom se ispostavilo da osobe sa dijabetesom mogu da koriste sve ono što spada u zdravu ishranu i što bi za svakoga trebalo da bude sastavni deo brige o sopstvenom zdravlju.

Recepti su se prvo pojavili na sajtu Dijabetološkog saveza Srbije, u obliku “on-line” kuvara VIRTUELNI KOTLIĆ, gde su naišli na izuzetno intersovanje osoba sa dijabetsom koje su aktivno uključene u poboljšanje svog zdravstvenog stanja. Povratne informacije u vidu pohvala, kao i komentari u vezi održavanja stabilnog nivoa šećera u krvi uz korišćenje ovih recepata, potvrdili su da odlični rezultati koje ima moj sin nisu slučajnost.

Jela u mojim knjigama su jednostavna za pripremanje, spremljena od namirnica koje se lako mogu pronaći u našim prodavnicama i na pijacama, a svako za sebe može da pronađe ono što mu odgovara.

Kuvar postoji već 10 godina, objavljeno je 20 knjiga, sa preko 700 recepata.

Moj cilj je da vam ovaj kuvar omogući da, pripremajući hranu po receptima koji su uobičajeni u našoj svakodnevnoj kuhinji, brzo i lako ovladate brojanjem ugljenih hidrata, lakše regulišete dijabetes i sebi i svojoj porodici omogućite uživanje u svakom obroku!

Prijatno!

Select your currency
EUR Euro
RSD Srpski dinar
en_USEnglish
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu