Ja sam Violeta Orešković Ćurčić, autor kuvara “Čarobna kuhinja – Lakše sa dijabetesom”, koji je nastao iz ličnog iskustva. Moj sin je u dvadesetoj godini dobio dijabetes, a ja sam zbog toga počela da se bavim ishranom i da prilagođavam jela, koja su uobičajena za našu domaću kuhinju, osobama sa dijabetesom. Ubrzo sam shvatila da razlike gotovo i da nema i da osobe sa dijabetesom, uz odgovarajuću terapiju, mogu da jedu isto što i svi oni koji žele zdravo da se hrane.

Recepte sam prvo počela da objavljujem na sajtu Dijabetološkog saveza Srbije, a 2009. godine je nastala prva štampana knjiga. Do sada ih je izašlo 20. Preko 700 recepata za supe i čorbe, predjela, pite, paste, kuvana jela, priloge, kolače, sladolede, frapee… učiniće vam vreme provedeno u pripremi jela pravim zadovoljstvom.

Na sajtu možete pročitati šta o knjigama kažu naši stručnjaci, endokrinolozi, nefrolozi, oftamolozi… a ja želim da vam kažem da je moj optimizam nepresušan, da su moje knjige godinama sastavni deo edukacije roditelja dece sa dijabetesom, da se na nekim dečijim klinikama obroci za decu pripremaju po mojim receptima i da mi je srce puno zato što moje knjige čine ljudima život jednostavnijim i lepšim.

Spremajte po mojim receptima, koristite podatke o nutritivnom sastavu, mislite o onome što jedete, jer tako brinete o svom zdravlju!

Prijatno!

 

Select your currency
EUR Euro
RSD Srpski dinar
bs_BABosnian
bs_BABosnian
0