Provereni recepti za osobe sa dijabetesom!

„Stvorila sam ih za svog sina da mu život učinim lepšim“

Ako u porodici imate dijabetes sigurno se svaki dan pitate šta da kuvate.
Postoji kuvar sa kojim možete svakog dana u godini da pripremite novo jelo za ručak.​

Ja sam Violeta!
I napisala sam taj kuvar. I to ne jedan, nego 20!

Po zanimanju sam mašinski inženjer, ali volim da kažem da sam KUVARICA!

Napisala sam do sada 20 kuvara “Čarobna kuhinja – Lakše sa dijabetsom”. Za te knjige sam skuvala preko 700 jela, slikala ono što je ispalo i napisala recepte. I ono što je najvažnije, izračunala sam šta sve u tom jelu ima.

Za  one koji imaju dijabetes tu su najvažniji ugljeni hidrati, za one koji hoće da smršaju tu su kalorije, za one koji prate savremene tokove u dijetama tu je glikemijski indeks

Šta je, ustvari, Čarobna kuhinja?

To je zbirka recepata za osobe sa dijabetesom ali i za sve one koji vode računa o svom zdravlju i žele zdravo da se hrane. Namenjena je i onima koji žele da smanje svoju telesnu težinu!

Pusti video zapis

RTS 1 – Jutarnji program

Odakle ja u ovoj priči?

Godina 2008. je za moju porodicu bila po mnogo čemu posebna. Moj sin je završio gimnaziju i upisao fakultet koji je želeo, intenzivno je igrao odbojku, ja sam se sve više bavila slikanjem, a životni saputnik nam je iznenada postao DIJABETES. Sin ga je dobio u dvadesetoj godini. Bio je aktivan sportista, bez viška kilograma…

Dijabetes je pao s neba u naš život. I u moju kuhinju…

Zbog toga sam počela da se bavim ishranom i da prilagođavam jela, koja su uobičajena za našu domaću kuhinju, osobama sa dijabetesom…

Ubrzo sam shvatila da razlike gotovo i da nema i da osobe sa dijabetesom, uz odgovarajuću terapiju, mogu da jedu isto što i svi oni koji žele zdravo da se hrane.

Recepte sam, 2009. godine, počela da objavljujem na sajtu Dijabetološkog saveza Srbije, a zatim su dobri rezultati koje je imao moj sin privukli pažnju njegove doktorke i njenih kolega. “Čarobnu kuhinju” su počeli da daju pacijentima, kao praktičnu pomoć pri spremanju svakodnevnih obroka. U nekim našim bolnicama pojedini obroci pripremaju se po mojim receptima.

 

Za video
Pusti video zapis

RTS 1 – Magazin OKO

O mojim knjigama pisali su naši poznati doktori!

“Volela bih da vidim taj kuvar u torbama mojih pacijenata i mojih studenata, a da onda, jednom, neko ko prati rad Violete Orešković, to njeno umeće konačno nazove “Violetin kuvar”! I da onda taj “Violetin kuvar” postane ono isto što i našim bakama onaj njihov, tada famozni, “Bakin kuvar”!”
Prof. dr sci Teodora Beljić Živković
internista - endokrinolog
“Kao lekar svakodnevno sam u prilici da dajem preporuke o pravilnoj ishrani u dijabetesu, svesna njenog značaja u terapiji, a istovremeno suočena sa velikim otporom pacijenata i njihovom nedovoljnom motivisanošću za promenu navika u ishrani. Do sada objavljena izdanja “Čarobne kuhinje” bila su mi velika pomoć u savladavanju često nepremostivih prepreka.”
Dr Ljiljana Lukić, endokrinolog
Dr Ljiljana Lukić
endokrinolog
“Sve čestitke za dosadašnji trud i doprinos lakšem i lepšem životu dece i odraslih sa dijabetesom! Iskreno se nadam da se gospođa Orešković, inženjer, slikar, kuvarica i majka mladića sa dijabetesom, nikada neće umoriti od ovog posla koji nam svima toliko mnogo znači.”
Dr sci. med. Tatjana Milenković
endokrinolog - specijalista pedijatrije

Ovako izgledaju kuvari...


...a u njima ćete pronaći...

… recepte za supe i čorbe, pite, paste, razna kuvana jela, priloge, obrok salate, obične salate i sve moguće vrste poslastica (sladolede, kolače, torte, voćne salate, frapee, museve…).

Kako biste se lakše snašli i izabrali ono što vama odgovara, knjige su tematski koncipirane. Tu su Ukusi Mediterana, Posna jela, Salate, Slane i slatke torte, Sve od mlevenog mesa, Plodovi reka i mora, Poslastice sa voćem, Zdrava “brza” hrana… Za one koji imaju istraživački duh tu je knjiga Put oko sveta

Svako jelo u knjigama pripremila sam sama, sve je isprobano u našoj kući i za svako jelo smo proverili kako utiče na povećanje šećera. Fotografije su nastale na našem trpezarijskom stolu…

Jela iz moje Čarobne kuhinje nisu dosadna, bezukusna, jednolična...
I ništa NIJE ZABRANJENO!

Zašto da kuvate baš po ovim receptima?

O kuvarima su pisali i nutricionisti...

"Autorka daje mogućnost da se na matematički besprekoran način unos šećera usaglasi sa potrebama u insulinu i tako osobama sa dijabetesom omogućava da, u dogovoru sa svojim lekarom, ove recepte koriste u svakodnevnom životu."
Prof. dr Jagoda Jorga
specijalista za ishranu
“Voćne poslastice pripremljene po Violetinim recepturama rado ću preporučiti deci i adolescentima sa dijabetesom, sa kojima sam u stalnom kontaktu, i na čiju se ishranu, pravilan rast i razvoj stavlja poseban akcenat.”
Snežana Živković
nutricionista - dijetetičar
“Voćne poslastice pripremljene po Violetinim recepturama rado ću preporučiti deci i adolescentima sa dijabetesom, sa kojima sam u stalnom kontaktu, i na čiju se ishranu, pravilan rast i razvoj stavlja poseban akcenat.”
Dr Slobodanka Babić
nutricionista

... i oni koji imaju sličan problem kao mi!

20 knjiga - preko 700 recepata

Nabavite kuvare! Izaberite ono što odgovara vašem ukusu!


Spremajte po mojim receptima, koristite podatke o nutritivnom sastavu koje sam za vas izračunala!
Mislite o onome što jedete, jer tako brinete o svom zdravlju!
Violeta Orešković Ćurčić
mail@carobna-kuhinja.com
Select your currency
EUR Euro
RSD Srpski dinar
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu