Violeta Orešković Ćurčić, autorka kuvara "Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom"

Ja sam Violeta Orešković Ćurčić, autor kuvara “Čarobna kuhinja – Lakše sa dijabetesom”, koji je nastao iz ličnog iskustva. 

Moj sin je 2008. godine, u dvadesetoj godini, dobio dijabetes, a ja sam zbog toga počela da se bavim ishranom i da prilagođavam jela, koja su uobičajena za našu domaću kuhinju, osobama sa dijabetesom. Ubrzo sam shvatila da razlike gotovo i nema i da osobe sa dijabetesom, uz odgovarajuću terapiju, mogu da jedu isto što i svi oni koji žele zdravo da se hrane.

Kako je nastao prvi kuvar?

Recepte sam prvo počela da objavljujem na sajtu Dijabetološkog saveza Srbije, a 2009. godine je nastala prva štampana knjiga. Do sada ih je izašlo 20. Preko 700 recepata za supe i čorbe, predjela, pite, paste, kuvana jela, priloge, kolače, sladolede, frapee… učiniće vam vreme provedeno u pripremi jela pravim zadovoljstvom. Svako jelo u knjigama pripremila sam sama, sve je isprobano u našoj kući i za svako jelo smo proverili kako utiče na povećanje šećera. Fotografije su nastale na našem trpezarijskom stolu…

Za sva jela sam izračunala kompletan nutritivni sastav. Za  one koji imaju dijabetes tu su najvažniji UGLJENI HIDRATI, za one koji hoće da smršaju tu su KALORIJE, za one koji prate savremene tokove u dijetama tu je GLIKEMIJSKI INDEKS…

Na sajtu možete pročitati šta o knjigama kažu naši stručnjaci, endokrinolozi, nefrolozi, oftamolozi…  I naravno, nutricionisti. Saradnja sa Dijabetološkim savezom Srbije i beogradskim udruženjem Plavi krug, postoji od nastanka prve knjige do danas.

Zašto da kuvate baš po mojim receptima?

♨️ Spremićete svako jelo za najviše 1 sat.

♨️ Ako kuvate za svoje najmilije, znaćete kako to treba da uradite. Celu jednu godinu možete im svaki dan pripremati novo jelo, novu pitu, drugačiji kolač…

♨️ Ako želite da regulišete svoj dijabetes moći ćete pravilno da odredite svoju terapiju. Znaćete koliko ste “pojeli” ugljenih hidrata u svakom obroku.
♨️ Cilj vam je da smanjite telesnu težinu? Lako ćete prebrojati kalorije.
♨️ Sve namirnice u receptima možete kupiti u našim prodavnicama i na pijacama. Nećete sresti ni jednu za koju niste sigurni šta je.
♨️Saznaćete šta je dobro u namirnicama koje se koriste u receptima.

Želim da vam kažem da je moj optimizam nepresušan, da su moje knjige godinama sastavni deo edukacije roditelja dece sa dijabetesom, da se na nekim dečijim klinikama obroci za decu pripremaju po mojim receptima i da mi je srce puno zato što moje knjige čine ljudima život jednostavnijim i lepšim.

Moj cilj je da vam ovaj kuvar omogući da, pripremajući hranu po receptima koji su uobičajeni u našoj svakodnevnoj kuhinji, brzo i lako ovladate brojanjem ugljenih hidrata, lakše regulišete dijabetes i sebi i svojoj porodici omogućite uživanje u svakom obroku!

Spremajte po mojim receptima i koristite podatke o nutritivnom sastavu koje sam za vas izračunala, mislite o onome što jedete, jer tako brinete o svom zdravlju!

Prijatno!

Select your currency
EUR Euro
RSD Srpski dinar
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu