Svrha ove strane je da vas informišemo o upotrebi kolačića ili sličnih tehnologija skladištenja podataka (u daljem tekstu „kolačići“) na našem sajtu carobna-kuhinja.com.

 

1. Šta su kolačići?

Kolačići su male jedinice podataka koji skladišti vaš pretraživač na terminalu kako bi sačuvao određene informacije. Kada sledeći put pristupite našem sajtu sa istog terminala, informacije koje se čuvaju u kolačićima će naknadno biti vraćene ili našem sajtu („Kolačići prve strane“) ili drugom sajtu kome kolačić pripada („Kolačić treće strane“).Na osnovu informacija koje su sačuvane i vraćene, odgovarajući sajt prepoznaje da ste mu već pristupili i posetili ga sa pretraživača koji koristite na tom terminalu. Mi koristimo ove informacije da bismo prilagodili dizajn sajta i prikaz sadržaja vašem izboru. U tom smislu, samo se kolačić identifikuje na terminalu. Sem toga, vaši lični podaci se skladište tek po dobijanju vaše izričite saglasnosti ili ako je to apsolutno neophodno da biste mogli da koristite ponuđenu uslugu i pristupite joj.

2. Saglasnost za korišćenje kolačića

Kolačići koji nisu apsolutno neophodni za usluge na našem sajtu koriste se samo nakon što dobijemo vašu saglasnost. Kada aktivno koristite naš sajt, vi pristajete na korišćenje kolačića ako nastavite da pretražujete sajt nakon što je prikazan baner kolačića.Možete da podesite podešavanja kolačića u svakom trenutku, omogućavanjem ili onemogućavanjem pojedinačnih kategorija kolačića.

3. Vrste kolačića

U zavisnosti od namene i funkcije, kolačići se mogu podeliti u sledeće kategorije:

  • Neophodni kolačići garantuju funkcije bez kojih ne možete koristiti naše veb stranice kao što je predviđeno. Ove kolačiće isključivo koristimo mi i zato se zovu „kolačići prve strane“. To znači da se sve informacije koje se čuvaju u kolačićima ponovo pojavljuju na našem sajtu.Neophodni kolačići, na primer, omogućavaju da uvek budete prijavljeni kao registrovani korisnik prilikom pristupa raznim podstranicama na našem sajtu i na taj način ne morate da unosite svoje podatke za registraciju svaki put kada pristupate novoj stranici.
  • Funkcionalni kolačići – Pomoću funkcionalnih kolačićića naš sajt čuva podatke koji su već uneti (kao što je registrovano ime ili izbor jezika) i na osnovu toga može da ponudi poboljšane i personalizovane funkcije. Ovi kolačići samo prikupljaju i čuvaju anonimne informacije, tako da ne mogu da prate vašu aktivnost na drugim sajtovima.
  • Kolačići performansi prikupljaju informacije o tome kako se koriste naše veb-stranice u cilju poboljšanja njihove atraktivnosti, sadržaja i funkcionalnosti. Takvi kolačići nam, na primer, pomažu da utvrdimo da li se posećuju podstranice našeg sajta, i koje, kao i kakav sadržaj je posebno zanimljiv korisnicima. Posebno evidentiramo broj pristupa stranici, broj podstranica kojima se pristupa, vreme provedeno na našem sajtu, redosled posećenih stranica, ključne reči koje su vas dovele do nas, zemlju, region i, gde je to moguće, grad ili mesto odakle se pristupa stranici, kao i procenat mobilnih terminala koji pristupaju našim veb-stranicama. Takođe evidentiramo kretanja, „klikove“ i skrolovanje mišem, kako bismo znali koji delovi našeg sajta su posebno interesantni korisnicima. Na taj način možemo da prilagodimo sadržaj sajta zahtevima korisnika i učinimo ponudu što boljom. IP adresa vašeg računara, koja se prenosi tehničkim putem, automatski postaje anonimna i onemogućava nam da zaključimo bilo šta o pojedinačnom korisniku.

 

Zadržavamo pravo da koristimo informacije dobijene pomoću kolačića na osnovu anonimne analize aktivnosti posetilaca na našim stranicama kako bismo vam prikazali određene reklame za proizvode na našim sajtovima. Verujemo da ćete vi kao korisnik imati koristi od toga jer prikazujemo reklame ili sadržaj za koji, na osnovu ponašanja korisnika, možemo da pretpostavmo da odgovara vašim interesovanjima. Biće manje nasumice odabranih reklama ili sadržaja koji bi vas manje zanimao.

Select your currency
EUR Euro
RSD Srpski dinar
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu